Україна

Скасування авіарейсів – Кабмін виділає понад 16 млрд грн на польоти – 1News

Засідання уряду
Кабінет міністрів

Рішення має стабілізувати ринок авіаперевезень

Кабінет міністрів виділив 16,6 млрд гривень для гарантій безперебійних польотів над Україною. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

“Сьогодні на позачерговому засіданні ухвалили зміни у використанні коштів резервного фонду державного бюджету, а також виділили кошти для забезпечення безпеки польотів в Україні для страхових та лізингових компаній”, – ідеться в повідомленні.

За словами очільника уряду, це рішення дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень та гарантувати повернення до країни українців, які зараз перебувають за кордоном.

Міністерство інфраструктури затвердить перелік повітряних суден, на які поширюються державні гарантії.

Водночас Міністерству фінансів під час засідання уряду доручили зменшити витрати на обслуговування держборгу. 

1News за темою: Небо над Україною залишається відкритим: Мінінфраструктури зробило заяву

Нагадаємо, вчора, 12 лютого, зарубіжні страхові компанії попередили українських авіаперевізників про припинення страхування літаків у небі України через 48 годин. Такий крок пояснили ризиком повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Сьогодні власник одного з літаків української авіакомпанії SkyUp заборонив їй заходити в повітряний простір України. В результаті повітряне судно, яке прямувало в Київ, було вимушене сісти в Кишиневі. Згодом SkyUp оголосила про призупинення продажу квитків на вильоти з 14 по 16 лютого. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button