Україна

Скандали у “Слузі народу” – Савічєв заявив, що “слуги” шукають способи продовжити політичну кар’єру – 1News

Гроші на компенсації планують взяти штрафів за порушення трудового законодавства
Фото з відкритих джерел

“Зливи” щодо “слуг народу” відбуватимуться і далі, прогнозує Антон Савічєв

Більшість народних депутатів від “Слуги народу” розуміють, що їхня політична кар’єра на цій каденції закінчиться, тому зараз треба більше отримати і десь зачепитися, тому вони втрачають обережність і стають більш нахабними. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” заявив головний редактор видання Vesti.ua Антон Савічєв.

Журналіст, коментуючи часті останнім часом скандали в “Слузі народу”, зазначив, що є дві версії, чому так відбувається.

1News за темою: “Людям подобається платити хабарі”, – “слуга народу” Трубіцин за тиждень до арешту

“Слуги народу”, більшість депутатів, десь близько 80%, розуміють, що їхня політична кар’єра на цій каденції закінчиться, тому зараз треба більше отримати, більше десь зачепитися, десь економічні преференції, десь піти під інші політичні проєкти і присягнути на вірність іншим, скажімо так, людям. Ці тенденції в “слузі народу” є. Вони непублічні, але вони є. Ми розмовляємо з різними депутатами, і кожен з них вже думає, що буде далі. Це перший момент. Тому вони втрачають, скажімо так, обережність, вони стають більш нахабними”, – сказав журналіст.

Гість студії продовжив, що другий момент стосується того, що всі “зливи” останніх днів, у тому числі затримання депутата Київради Трубіцина, відбуваються з боку структур, підконтрольних посольству США.

“На тлі неймовірного тиску, з яким зараз зіткнулася наша влада з боку наших західних так званих партнерів, які все-таки тиснуть на те, що Мінські угоди треба виконувати, а наша влада ні в яку не хоче це робити, не хочуть миру, то такі “зливи” будуть і далі відбуватися”, – сказав він.

Антон Савічєв каже, що битимуть не по президенту Володимиру Зеленському, а по фракції у ВРУ: “Тому що монобільшість – це як бренд, і це запорука стабільності влади. А зараз монобільшості фактично немає”.

1News за темою: На “слуг народу” в ОП є “папочки”, а на тих, що беруть “конверти”, – додатковий матеріал, – Кушнір

Нагадаємо, Владислава Трубіцина, який очолює комісію Київради з питань підприємництва та благоустрою, і його помічника затримано на отриманні хабаря в 1 млн 260 тис. грн. Ці кошти Трубіцин вимагав у підприємця за річний дозвіл на роботу для мережі торгових МАФів у центрі Києва.

Додамо, блогер Микола Дульський у своєму ролику розповів, що нардеп від “Слуги народу” Олександр Трухін є помічником президента Володимира Зеленського і особисто роздає зарплати в конвертах представникам монобільшості.

Додамо, нещодавно співробітники Національного антикорупційного бюро України викрили Сергія Кузьміних на отриманні хабаря у 558 тисяч гривень. За даними слідства, він сприяв укладенню контрактів з лікарнею в Житомирській області.

Читайте також: “Хабар в 150 тисяч і виключення зі “Слуги народу”. Подробиці скандалу навколо народного депутата Олександра Трухіна”.


Джерело

Back to top button