Україна

Скандал з Євробаченням – прикордонники не видавали довідку Аліні Паш про перетин адмінмежі з Кримом – 1News


Creative Europe Desk Ukraine

Наразі підрозділ ДПСУ опрацьовує відповідь на звернення самої виконавиці

Державна прикордонна служба не видавала переможниці Нацвідбору на Євробачення-2022 співачці Аліні Паш довідку про законний перетин державний кордон України через КПВВ Чаплинка у 2015 році. Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі УП.

“Держприкордонслужба проаналізувала інформацію, що була поширена Суспільним мовником України про документ, начебто, наданий відомством фізичній особі для представлення в рамках відбору на Євробачення.

Повідомляємо, нам не відомо, що за документ опублікований мовником, адже підрозділами Держприкордонслужби такий не створювався, та під таким номером нікому не надавався.

Відомство також отримало офіційне звернення від Національної суспільної телерадіокомпанії України щодо підтвердження створення такого документу. В найближчий час мовник отримає нашу відповідь”, – йдеться в публікації.

Водночас Демченко заявив, що наразі підрозділ ДПСУ опрацьовує відповідь на звернення самої Аліни Паш щодо її перетину кордону, яке надійшло і зареєстроване у відомстві.

1News за темою: Фіналістка Нацвідбору Аліна Паш звинуватила гурт Kalush у плагіаті

Нагадаємо, cуспільний мовник звернувся до Держприкордонслужби для перевірки довідки, наданої командою Alina Pash щодо поїздки до окупованого Криму у серпні 2015 року. До завершення перевірки угоду з Alina Pash про участь у пісенному конкурсі “Євробачення-2022” не підписуватимуть.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button