Україна

Скандал з Bihus.іnfo: розслідують факт перешкоджання професійній діяльності


Скандал з Bihus.іnfo: розслідують факт перешкоджання професійній діяльності

На території етнографічного комплексу здійснювався незаконний збір інформації про журналістів редакції Bihus.Info. Дані могли бути використані для подальшого впливу на них.

Розпочато розслідування за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів. Йдеться про незаконний збір інформації про журналістів редакції Bihus.Info. Про це сьогодні, 13 лютого, повідомили в Офісі генерального прокурора України.

“В ході досудового розслідування були встановлені факти, які можуть свідчити про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. На території етнографічного комплексу здійснювався незаконний збір інформації про журналістів редакції Bihus.Info. Дані могли бути використані для подальшого впливу на них. У зв’язку з цим до ЄРДР внесені відомості та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 171 КК України – вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків, вчинений службовою особою з використанням свого службового становища”, – зазначають в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, видання Bihus.Infoзаявило, що ідентифікувало тих, хто реалізовував операцію зі встановлення прихованих камер у готельних номерах, де редакція видання перебувала 27 грудня 2023 року. Зробити це вдалося завдяки відео з камер безпеки відпочинкового комплексу.

У СБУ повідомили, що ухвалили певні кадрові рішення щодо департаменту захисту нацдержавності після скандалу зі стеженням за журналістами Bihus.Info.

Стеження за Bihus.infо: розслідування доручили ДБР

Скандал із Bihus.іnfo: голова СБУ пообіцяв послам G7 захищати свободу слова

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button