Україна

Скандал в НАЗК: Зеленський буде змінювати керівництво

Офіс Президента має намір ініціювати призначення нового очільника відомства протягом двох місяців

У зв’язку із відмовою голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Мангула виконувати свої обов’язки Офіс Президента має намір ініціювати призначення нового очільника відомства протягом двох місяців. Про це заявив перший заступник голови Офісу Президента Руслан Рябошапка під час засідання Національної ради з питань антикорупційної політики, передає 1NEWS.

“Ми втратили голову Національного агентства з питань запобігання корупції. Мабуть, враховуючи вашу жорстку риторику, він вирішив не ризикувати і написав листа, що він сьогодні не прийде. Думаю, що за два місяці в нас точно буде новий голова НАЗК”, — зазначив Рябошапка, звертаючись до Президента Володимира Зеленського.

За його словами, з початком роботи нової Верховної Ради буде ухвалений закон, який розблокує роботу НАЗК, — відповідний проект закону вже розроблений на виконання доручень Президента.

Троє з п’яти членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) обурені неучастю свого керівника Олександра Мангула у засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики при Президентові України.

Про це написала у Facebook ексголова НАЗК Наталія Корчак.

“Члени Національного агентства з питань запобігання корупції ( НАЗК) Наталія Корчак, Станіслав Патюк та Олександр Скопич звернулися з вимогою зібрати позачергове засідання Національного агентства для обговорення відсутності голови НАЗК на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики. Отримавши формальну відмову, члени НАЗК підписали відкритий лист-звернення до голови НАЗК Олександра Мангула”, – розповіла вона.

У листі члени НАЗК нагадують, що відповідно до закону “Про запобігання корупції”, і до прийняття будь-якого нового закону, Національне агентство є, і поки що лишається, колегіальним органом, до складу якого входить п’ять членів. Відтак, наголошується у листі, відмова представляти Національне агентство на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики та працювати спільно з представниками Національної ради є особистою точкою зору та особистим рішенням Голови НАЗК, про що членам стало відомо з прямої трансляції засідання Національної ради в ЗМІ.

На переконання членів НАЗК, втаємничений формат роботи деяких представників НАЗК на чолі з головою органу – абсолютно неприпустимий.

“Проведення робочих зустрічей в Офісі Президента України та взяття Національним агентством певних зобов’язань щонайменше має бути попередньо обговорено з усіма членами Національного агентства, з подальшим включенням до складу учасників таких робочих зустрічей уповноважених осіб від всіх департаментів органу”, – наголошують члени НАЗК.

Вони висловили свою незгоду з такими діями голови НАЗК.

Джерело: УНН/Укрінформ

Back to top button