Україна

Силовики розказали – де будуть використовувати вертольоти Airbus

Україна сподівається до кінця року отримати перші чотири вертольоти французької фірми Airbus, щодо чого Міністерство внутрішніх справ уклало контракт, і Держприкордонслужба повинна активно готуватися до їх отримання, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу МВС.

Авіаційний прикордонний підрозділ матиме три основних завдання, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян.

“Як ви знаєте, до кінця цього року ми вже отримаємо перші чотири вертольоти. Держприкордонслужба повинна активно готуватися до отримання машин. Основними завданнями авіаційного прикордонного підрозділу стануть: цілодобовий повітряний моніторинг держкордону та оперативне реагування на його порушення; дистанційний контроль за локальними ділянками кордону в режимі реального часу; ведення десантно-штурмових дій для боротьби з протиправною діяльністю на кордоні”, ‑ сказав він.

Троян також додав, що ДПСУ отримає вертольоти типу Н125 та Н225 компанії Airbus.

Нагадаємо, що вертолітний парк МВС поповниться 55 надсучасними гелікоптерами компанії Airbus Helicopters, які будуть виконувати завдання для Державної служби із надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції України

 

Back to top button