Україна

Siemens знову звинувачують у постачанні своєї продукції в окупований Крим

Йдеться про насоси обладнані спеціальним хмарним сервісом

У Криму Бештерек-Зуйське родовище води, водогін із якого запустили до Сімферополя, обладнано насосами виробництва німецької корпорації Siemens.

Про це інформує 1NEWS.

“Можна було очікувати використання якісних насосів, і, на жаль, ми бачимо на об’єкті європейські марки. До того ж це не просто насос на дачі, а складна система: тут є зв’язність свердловин, необхідно зробити точну специфікацію, розрахувати потужність насосів, виходячи з електропостачання, їх експлуатації, графіка ремонту обслуговування”, – заявив експредставник президента України в Криму Борис Бабін.

За його словами, жоден європейський постачальник не буде поставляти таку техніку абстрактно: йому потрібна чітка характеристика об’єкта, розуміння того, де і як він розташований.

Експредставник президента України в Криму додав, що насоси обладнані спеціальним хмарним сервісом – свого роду електронним мозком для тонкого налаштування параметрів роботи.

“У Росії таких технологій немає – це штучний, унікальний агрегат, який має велику вартість. Такі поставки відбуваються за спеціальними контрактами, і в цьому випадку абсолютно очевидно, що це була пряма поставка від виробників. Можливо, звичайно, через якихось фейковий посередників, але Siemens і Grundfos прекрасно знали, що і куди вони поставляють”, – повідомив Бабін.

Джерело: Крим.Реалії

Back to top button