Україна

Швидше за все вибори мера Харкова відбудуться у жовтні

Вибори мера в Харкові можуть пройти в останню неділю березня або жовтня. При цьому парламент навряд чи встигне призначити вибори на березень, повідомляє 1NEWS з посиланням на РБК-Україна.

Як пояснив перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко, для проведення виборів у березні парламенту необхідно вже на наступному пленарному тижні призначити дату голосування. Якщо цього зробити не встигнуть, вибори відбудуться у жовтні.

“Варіант з виборами на жовтень здається більш відповідним для всіх фігур, охочих поборотися за крісло харківського мера. Це дасть потенційним кандидатам набагато більше часу на підготовку. А (секретарю міськради Ігорю) Терехову, який, ймовірно, також вирішить взяти участь у виборчій гонці – ще і додатковий час, щоб проявити себе, керуючи містом”.

За оцінкою політолога Володимира Фесенка, головна сутичка в Харкові розгорнеться між трьома політиками.

“Це Терехов, але йому потрібен час на розкрутку. Очевидно, що захоче взяти участь у виборах Добкін. Думаю, буде балотуватися Фельдман, тому що у нього є амбіції і зросли шанси. Адже перемогти у Кернеса було практично нереально. І відкрите питання – чи братиме участь Світлична, у якій непоганий рейтинг в області”, – пояснив політолог.

 

 

 

 

 

Back to top button