Україна

Швеція надасть Україні нову партію протитанкової зброї


Швеція надасть Україні нову партію протитанкової зброї

У пакеті передбачені протитанкова зброя, кулемети та обладнання для розмінування. Вартість пакету підтримки складає 500 мільйонів шведських крон.

Уряд Швеції готується погодити п’ятий пакет військової допомоги для України. Про це у коментарі TT сказав міністр оборони Петер Гультквіст.

У пакеті передбачені протитанкова зброя, кулемети та обладнання для розмінування. За його словами, про цю зброю просила українська сторона.

“Цього разу йдеться про матеріальну підтримку, яку Україна спеціально запросила”, – каже міністр оборони Петер Гультквіст.

Вартість пакету підтримки складає 500 мільйонів шведських крон. Не пізніше 2 червня було ухвалено рішення про постачання в Україну озброєнь, у тому числі й морського робота-мішені.

Раніше Швеція надала фінансову підтримку фонду Центрального банку України для оборони України та 110 мільйонів шведських крон фонду НАТО Україна для підтримки Збройних сил України.

“Важливо, щоб підтримка України з боку демократичних країн Європи була постійною та довгостроковою”, – каже Гультквіст.

Коли ці поставки відбудуться, Пітер Гультквіст не хоче вдаватися до подробиць, але каже, що в інтересах усіх, щоб це відбулося якнайшвидше.

На питання, чи вплине членство в НАТО на подальшу військову підтримку Швеції, яка надається Україні, Петер Гультквіст відповів негативно:

“Уже сьогодні точаться дискусії між різними країнами про те, як ми можемо разом надавати посилену підтримку”.

На саміті НАТО по відеозв’язку виступив президент України Володимир Зеленський. Він закликав країни НАТО надати Україні більше зброї, щоб війна з Росією завершилася якнайшвидше.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button