Україна

Схвалено Стратегію розвитку ПриватБанку

Міністерство фінансів схвалило Стратегію розвитку ПриватБанку до 2022 року, що передбачає впровадження ефективної системи управління ризиками, вирішення проблеми з непрацюючими кредитами, а також низку організаційних та управлінських змін, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу Мінфіну.

«Документ передбачає, зокрема, впровадження ефективної системи управління ризиками, вирішення проблеми з непрацюючими кредитами, а також низку організаційних та управлінських змін, спрямованих на підвищення ефективності та зменшення витрат», – йдеться в повідомленні.

Зі слів в.о. міністра фінансів Оксани Маркарової, практична імплементація положень Стратегії сприятиме зміцненню сильних сторін банку та його позиції на ринку, забезпечуючи при цьому прийнятний рівень прибутковості на рівні з найкращими гравцями.

«Гарантом імплементації затвердженої стратегії розвитку буде незалежна Наглядова рада банку”, – зазначила Маркарова.

Відповідно до зазначених в Стратегії показників у 2022 році ПриватБанк планує отримати 8,4 млрд гривень чистого прибутку і буде готовим до виходу держави з капіталу. Сумарний дохід для акціонера в період з 2018 по 2022 роки становитиме 81 мільярд гривень, без урахування коштів, які ПриватБанк має намір повернути через суди.

Нагадаємо, Visa та “ПриватБанк” запустили в Україні проект оплати покупок за допомогою відбитка пальця.

 

 

 

Back to top button