Україна

Штрафи за порушення ПДР хочуть збільшити в 10 разів – Кого торкнеться – 1News

Нові штрафи стосуватимуться автівок, вартість яких перевищує 85 тисяч доларів


Фото з відкритих джерел

В Україні для власників елітних автомобілів можуть в 10 разів збільшити штрафи за порушення правил дорожнього руху. У Верховній Раді вже зареєстрували відповідний законопроєкт №7026.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроєкту, метою даної ініціативи є підвищення відповідальності на дорозі для власників елітних автомобілів.

Автори цього законопроєкту пропонують запровадити поняття “елітний транспортний засіб”. Це легковий автомобіль, середньоринкова вартість якого перевищує 375 розмірів встановлених законом розмірів мінімальних заробітних плат (включно). Тобто на даний момент це авто вартістю від 2 437 500 гривень (приблизно 85 000 доларів).

1News за темою: В Україні мають намір повернути штрафні бали за порушення ПДР: Як каратимуть водіїв

Зазначається, що середньоринкова вартість елітних транспортних засобів буде визначатися Міністерством економіки України за методикою, затвердженою урядом. Ці переліки до 1 лютого кожного року будуть розміщуватися Міністерством економіки України на своєму офіційному веб-сайті сайті.

Якщо законопроєкт буде ухвалено, його пункти будуть введені в дію з 1 січня 2023 року. 

Нагадаємо, в Україні за 2021 рік відеокамери, які автоматично фіксують порушення правил дорожнього руху, зареєстрували 2,6 млн штрафів. Їхня загальна сума становить понад 1 млрд грн.


Джерело

Back to top button