Україна

Штраф у 325 млн гривень для «Нової пошти» скасують

Голова Державної продовольчої споживчої служби Владислава Магалецька запевняє, що накладений на «Нову пошту» штраф у 325 мільйонів гривень буде скасований. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє 1News.

«Вчора цілий день займалася цим питанням: проводила внутрішнє розслідування, ознайомилася з відеофіксацією, консультувалася з юристами. Розібрала ситуацію, як то кажуть, на молекули», – пише голова Держспоживслужби.

Магалецька зазначає, що озвученого раніше штрафу не буде, бо він неадекватний порушенню. Юристи готують відповідне рішення.

«Сьогодні буду мати особисту зустріч із представниками «Новою пошти» та бізнес-спільноти», – додала вона.

Магалецька наголошує, що необхідно терміново міняти законодавство, інакше такі випадки можуть повторитися через виконавців на місцях.

«З «винуватцями» скандалу в Харківській області розбираємося. Мене особисто цікавлять мотиви такого рішення… В ДПСС ніхто не буде «рвати» бізнес поки я очолюю цю структуру», – підсумувала голова Держспоживслужби.

Нагадаємо, «Нова пошта» подала до суду на Державну споживчу службу в Харківський області за штраф у 325,85 млн грн, який було виставлено компанії через нібито перешкоджання перевірці.

Повідомляється, що в березні 2021 року працівники Державної продовольчої споживчої служби прийшли з перевіркою до відділення Харкова. Приводом до неї стала скарга клієнта про пошкодження посилки на суму 500 гривень.

Back to top button