Україна

Шпигував за літаками і бронемашинами: СБУ затримала “крота” в ЗСУ


Шпигував за літаками і бронемашинами: СБУ затримала крота в ЗСУ

Агент РФ намагався виявити місця базування і переміщення іноземних бронетранспортерів MaxxPro.

В результаті багатоетапної спецоперації у Житомирській області було викрито російського «крота» у лавах Збройних Сил України. Про це 23 червня повідомила СБУ.

Зазначається, що фігурант збирав для ФСБ РФ розвіддані про технічний стан українських аеродромів та можливе їх використання бойовою авіацією ЗСУ. Також він передавав росіянам локації складів з боєприпасами і паливно-мастильними матеріалами Сил оборони.

Крім того, за вказівкою російської спецслужби їхній агент намагався виявити місця базування і переміщення іноземних бронетранспортерів MaxxPro.

Фігуранта затримали під час збору розвідінформації про українські військові об’єкти. Ним виявився місцевий житель, який мобілізувався до лав ЗСУ і проходив службу в одному з гарнізонів на півночі України.

Як повідомили в СБУ, на початку травня цього року чоловіка дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Для виконання завдань російської спецслужби їхній агент об’їжджав різні райони і приховано спостерігав за військовими об’єктами, а також намагався “в темну” використовувати своїх знайомих. Для комунікації з ФСБ використовував месенджер Телеграм.

Під час обшуків у фігуранта виявлено мобільний телефон з доказами злочинних дій.

Затриманому повідомлено про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

 

 

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки викрила російського агента, який збирав розвіддані про аеродроми ЗСУ та персональні дані українських військових льотчиків.

 

Раніше СБУ викрила агента ФСБ, який хотів зірвати контрудари ЗСУ під Бахмутом. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button