Україна

Шольц пропонує радикальні реформи в ЄС


Шольц пропонує радикальні реформи в ЄС

Після розширення в Євросоюзі зростатимуть розбіжності між державами-членами, тому потрібно відмовитися від принципу одностайності під час ухвалення рішень.

 
Провести радикальні реформи в Євросоюзі, щоб підготуватися до прийому нових держав, запропонував Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Про це у понеділок, 29 серпня, повідомляє Reuters.
 
Глава уряду Німеччини заявив, що у розширеному Союзі розбіжності між державами-членами зростатимуть у тому, що стосується політичних інтересів, економічного впливу та систем соціального забезпечення.
 
“Там, де сьогодні потрібна одностайність, ризик того, що окрема країна скористається своїм правом вето і завадить решті просуватися вперед, зростає з кожною додатковою державою-членом”, – пояснив він.
 
“Тому я запропонував поступовий перехід до голосування за принципом більшості у спільній зовнішній політиці, а також в інших галузях, таких як податкова політика”, – сказав він, додавши, що чудово розуміє, що це також матиме наслідки для Німеччини.
 
Нагадаємо, раніше прем’єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що скасування правила одностайності призведе до того, що дії ЄС ще більше, ніж раніше, залежатимуть від рішень Німеччини.
 
Раніше глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що Євросоюзу настав час відмовитися від принципу одноголосності при прийнятті стратегічних і доленосних рішень. У різний час Брюссель розплачувався за принцип одностайності у зовнішній політиці ЄС, “послаблюючи та затягуючи свої дії”, зазначив дипломат.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button