Україна

Шойгу розповів про уповільнення наступу в Україні

Шойгу розповів про уповільнення наступу в Україні

Фото: Минобороны РФ

В РФ дедалі більше кажуть, що не поспішають наступати в Україні

Наступальні дії сповільнили нібито задля організації “гумкоридорів” для виходу населення.

 

У вівторок, 24 травня, глава міноборони Росії Сергій Шойгу заявив про свідоме уповільнення наступу військ РФ в Україні.

 

За його словами, окупанти нібито створюють так звані “гуманітарні коридори” для виходу мирних жителів з оточених населених пунктів і оголошують режими тиші.

 

“Безумовно, це уповільнює темпи наступу, але робиться це свідомо, щоб уникнути жертв серед мирного населення”, – сказав Шойгу.

 

За його словами, РФ почала вторгнення в Україну, щоб “забезпечити” свою безпеку.

 

“У складній обстановці Росія мусила почати “спеціальну військову операцію” з метою захистити людей від геноциду, а також демілітаризації та денацифікації України, забезпечення її без’ядерного і нейтрального статусу”, – сказав Шойгу.

 

Під “обстановкою, що складається” Шойгу мав на увазі те, що Україна “перетворювалася на ворожу державу”, яку “використовували як інструмент тиску на Росію”, були “активізовані зусилля із вступу України в НАТО” і задля розміщення на її території військової інфраструктури Альянсу.

 

 

Зазначимо, начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що переломний момент у війні настане в серпні, коли ЗСУ матимуть достатньо зброї для активних дій. А активна фаза, за його словами, закінчиться до кінця року.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button