Україна

Шмигаль зустрівся у Ватикані з Папою Римським (ФОТО)

Переговори стосувалися кризи в системі охорони здоров’я та ситуації на сході України

Прем’єр-міністр України Дмитро Шмигаль зустрівся у Ватикані з Папою Римським Франциском.

Про це інформує 1NEWS.

Переговори стосувалися кризи в системі охорони здоров’я та ситуації на сході України, “висловивши сподівання, що нещодавні порушення режиму припинення вогню поступляться місцем жестам, які сприятимуть мирному вирішенню конфлікту”.

Зазначається, що розмова глави українського уряду з Папою Франциском тривала приблизно пів години та завершилася представленням делегації та обміном подарунками.

Папа подарував прем’єр-міністрові України бронзову композицію “Наповнімо руки іншими руками”, що є посиланням на цінності братерства й солідарності, та спеціальні видання своїх енциклік та інших документів, зокрема, цьогорічне послання на Всесвітній день миру та документ про загальнолюдське братерство.

Шмигаль подарував Папі факсимільне видання “Віденського Октоїха” та репродукцію скульптури “Гірка пам’ять дитинства”, встановленої в Національному музеї Голодомору в Києві, разом з книгою Рафаеля Лемкіна “Радянський геноцид в Україні”.

Під час зустрічі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з Папою Франциском обговорювалися питання гуманітарної допомоги та розвиток двостороннього співробітництва, зокрема співпраця з дитячою педіатричною лікарнею “Немовля Ісус”.

Шмигаль подякував главі Ватикану за гуманітарну ініціативу “Папа для України” на суму 16 мільйонів євро, в межах якої понад 900 тисяч українців отримали гуманітарну допомогу.

Під час аудієнції сторони обговорили ситуацію у світі із пандемією COVID-19, зокрема відзначили важливість вакцинації у протидії поширенню хвороби, а також співпрацю між Міністерством охорони здоров’я та дитячою педіатричною лікарнею “Немовля Ісус” (Ospedale Pediatrico Bambino Gesu).

На завершення прем’єр передав Папі Франциску запрошення президента Володимира Зеленського здійснити візит до України з нагоди відзначення 30-ї річниці Незалежності.

Шмигаль також зустрівся з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном.

Джерело: Кабінет міністрів України

Back to top button