Україна

Шмигаль зробив заяву щодо зернової угоди


Шмигаль зробив заяву щодо зернової угоди

Спроби Росії скоротити терміни продовження угоди – це маніпуляція заради подальшого шантажу та нагнітання глобальної продовольчої кризи, зазначив прем’єр-міністр.

 
 
 
 
 
 
 
 
Україна наполягає на безстроковій зерновій угоді та її автоматичному продовженні на 120 днів. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у п’ятницю, 17 березня.
 
 

 
Він зазначив, що Україна разом із союзниками докладає зусиль для подовження зернової угоди і з початку дії ініціативи експортувала понад 24 млн тонн агропродукції. Але при розблокуванні морських шляхів наша країна може експортувати вдвічі більше.
 
“Україна є однією з ключових ланок світової продовольчої безпеки. Тому ми наполягаємо, щоб зернова угода була безстроковою і продовжувалася автоматично на 120 днів”, – сказав прем’єр-міністр.
 
За його словами, такої самої позиції дотримуються Туреччина та ООН.
 
“Спроби агресора скоротити терміни продовження – це маніпуляція заради подальшого шантажу та нагнітання глобальної продовольчої кризи. Маємо цього не допустити”, – резюмував Шмигаль.
 
Нагадаємо, ще 14 березня Росія заявила, що зернову угоду нібито продовжено на 60 днів, і на колишніх умовах, назвавши це “жестом доброї волі”. Того ж дня Туреччина заявила, що переговори щодо зернової угоди тривають.
 
Також ООН закликала продовжити угоду про експорт зерна з чорноморських портів України на 120 днів. 
 
Як відомо, термін дії зернової угоди закінчується на цьому тижні – 18 березня.
 
 
 
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button