Україна

Шмигаль закликав світ вплинути на РФ через ситуацію на ЗАЕС


Шмигаль закликав світ вплинути на РФ через ситуацію на ЗАЕС

Мінування найбільшої в Європі атомної електростанції, а також її провокаційні обстріли мають отримати відповідну оцінку.

 
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав світову спільноту вплинути на РФ, щоб вона вивела своїх військових із Запорізької АЕС, прилеглих територій та Енергодара. Про це він заявив на засіданні Кабміну 9 серпня.
 
“Ми неодноразово ставали свідками того, як російські військові свідомо і холоднокровно обстрілюють житлові будинки, лікарні та іншу громадянську інфраструктуру. Мета цього – посіяти страх, зневіру. Це те, що роблять терористи. І це те, ким зараз стала Росія – головним світовим терористом. Ядерним терористом. Інакше назвати ситуацію навколо Запорізької АЕС просто неможливо”, – заявив глава уряду.
 
За словами Шмигаля, мінування найбільшої в Європі атомної електростанції, а також її провокаційні обстріли мають отримати відповідну оцінку.
 
“Росія має набути статусу держави – спонсора тероризму. Про це ми говоримо з усіма партнерами, і передусім зі Сполученими Штатами, де така ініціатива вже отримала підтримку Конгресу”, – зазначив прем’єр.
 
Він наголосив, що “наслідки потенційної катастрофи відчує не тільки Україна, а й увесь світ”.
 
Нагадаємо, днями окупанти знову обстріляли територію ЗАЕС. Напередодні було обстріляно прибережну зону атомної електростанції, поранення отримала співробітниця АЕС.
 
Також повідомлялося, що російські окупанти замінували Запорізьку атомну електростанцію та погрожують її підірвати.
 
У МАГАТЕ заявили про надзвичайну стурбованість обстрілом Запорізької АЕС, адже є реальний ризик ядерної катастрофи.
 
Ядерний шантаж РФ: Зеленський закликає до санкцій
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button