Україна

Шмигаль – Україна сподівається на подальшу підтримку з боку Німеччини – 1News

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
Фото з відкритих джерел

Прем’єр нагадав, що “Північний потік – 2” може бути використаний як енергетична зброя проти Європи

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок питання оборони, енергетичної безпеки та економіки. Про це повідомляє Урядовий портал.

“Україна максимально консолідує своїх основних міжнародних партнерів. Ми сподіваємося на подальшу підтримку нашої держави та сильну й тверду позицію Берліну”, – сказав Шмигаль.

Прем’єр наголосив на важливості протидії гібридним загрозам із боку Росії та нагадав, що “Північний потік – 2” може бути використаний як енергетична зброя проти Європи.

Також він зауважив, що незважаючи на російську агресію, Україна продовжує реалізацію реформ, і подякував Німеччині за підтримку у цьому напрямі, зокрема у впровадженні реформи децентралізації та у сприянні реалізації проєктів із трансформації вугільних регіонів.

Крім того, прем’єр привітав Німеччину з початком головування у “Великій сімці” та висловив сподівання, що підтримка України триватиме. Шмигаль наголосив на залученні німецьких інвесторів до реалізації спільних проєктів, зокрема у сфері видобутку.

На завершення Шмигаль наголосив, що європейська та євроатлантична інтеграція залишаються незмінним курсом для уряду України.

1News за темою: Зміни у графіках: Бербок пояснила скасування зустрічі із Зеленським


Раніше очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що не бачить підстав для запуску добудованого російського газопроводу “Північний потік – 2”. За її словами, в разі подальшої ескалації конфлікту між Росією та Україною газопровід тим більше не може бути підключений до мережі.

Нагадаємо, Європейська комісія підготувала перелік персональних, економічних та енергетичних заходів проти Росії на випадок її нападу на Україну. 

Також нагадаємо, що раніше Сполучені Штати Америки розробили пакет санкцій проти Російської Федерації, які можуть торкнутися представників еліти у разі наступу на Україну. Ці зусилля проводяться в координації з союзниками і партнерами США.


Джерело

Back to top button