Україна

Шмигаль розповів про запаси вугілля та газу


Шмигаль розповів про запаси вугілля та газу

В українських газосховищах накопичено достатню кількість газу для проходження зими, але через атаки по критичній інфраструктурі необхідно накопичувати додаткові ресурси.

Україна на сьогодні має достатні запаси газу, вугілля та палива для проходження зими. Про це у вівторок, 29 листопада, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.
 
За його словами, країна входить у зиму з 14 мільярдами кубічних метрів газу у сховищах та з 1,3 мільйонами тонн вугілля на складах.
 

 
“Цього ресурсу вистачить для того, щоби стабільно пройти зиму. Це стосується не тільки газу та вугілля, а й пального. В умовах збільшення імпорту дизельних та бензинових генераторів розуміємо, що попит на паливо може зрости”, – зазначив він.
 
Шмигаль розповів, що уряд перебуває у постійному діалозі з мережами палива та уважно стежить за балансом імпорту та споживання.
 
“Імпорт протягом останніх місяців у нас становив близько 700 тисяч тонн щомісяця, і це дозволяє забезпечити потреби споживачів”, – сказав він.
 
Нагадаємо, раніше Шмигаль повідомив, що збитки НЕК Укренерго через російські обстріли становлять понад 70 мільярдів гривень.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button