Україна

Шмигаль розповів про виплату українцям 6500 грн


Шмигаль розповів про виплату українцям 6500 грн

Кабмін виконав завдання програми єПідтримка, яка передбачала фіксовану виплату грошової допомоги від держави.

 
Уряд України повністю виконав програму єПідтримка. В рамках цієї програми українці, які постраждали від війни, отримували допомогу у розмірі 6500 грн. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабінету Міністрів у четвер, 7 липня.
 
“Програма єПідтримка, яку ми запустили ще в березні, повністю реалізована. Усі, хто подавався на виплату у розмірі 6500 грн, її отримали. Це майже 5 млн громадян. Фінальна сума всіх виплат склала 30,9 млрд грн. Сьогодні уряд ухвалить постанову, що дозволяє отримувати дохід від військових облігацій завдяки цим карткам єПідтримка”, – повідомив глава уряду.
 
Зазначимо, що 6 березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про можливість українців, які втратили через війну роботу, отримати допомогу від держави у розмірі 6,5 тис. грн за допомогою оновленої програми єПідтримка.
 
Спочатку уряд надав на фінансування програми 25 млрд грн.
 
У результаті, Верховна Рада 31 травня ухвалила зміни до державного бюджету та збільшила витрати на 287 млрд грн за рахунок здійснення додаткових зовнішніх запозичень. Також парламент збільшив витрати на надання допомоги в рамках програми єПідтримка на 5,8 млрд грн до понад 30 млрд грн.
 
Нагадаємо, за програмою єПідтримка у березні громадянам України виплатили 1,1 мільярда доларів.
 
Раніше повідомлялося, що в Україні було подано 4,4 мільйони заявок на отримання 6500 грн допомоги від держави.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button