Україна

Шмигаль розповів про напрямки у роботі Кабміну


Шмигаль розповів про напрямки у роботі Кабміну

Розробка цих напрямів стала можливою завдяки набуттю Україною статусу держави-кандидата в ЄС.

 
Наразі у роботі уряду передбачено вісім напрямків секторальних переговорів з ЄС, які стали можливими завдяки здобуттю Україною статусу держави-кандидата в ЄС. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на нараді у президента Володимира Зеленського.
 
Так, йдеться про приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS) – так званий митний безвіз. Наприкінці червня в онлайн-форматі відбулася фінальна оцінна місія готовності України до приєднання до NCTS, яка надала позитивний висновок. Очікується ухвалення відповідного закону у другому читанні.
 
Крім того, ще одним напрямком є ​​підготовка до підписання Угоди про лібералізацію автомобільних перевезень, яка має відбутися найближчими днями. Завдяки цьому дозволи на транспортні перевезення для українських компаній будуть не потрібні.
 
За словами Шмигаля, важливим є також створення спільного простору роумінгу між Україною та ЄС.
 
Також триває підготовка до приєднання України до єдиної зони платежів до євро без комісії.
 
Прем’єр також наголосив на значенні інтеграції енергосистеми України з енергомережею континентальної Європи, особливо в контексті розширення експорту.
 
Крім того, важливим є і укладення угоди про так званий промисловий безвіз для відкриття взаємного доступу на ринки промислової продукції, інтеграція України в цифровий ринок ЄС, приєднання до всіх ініціатив європейського “зеленого курсу”.
 
Україна-кандидат у члени ЄС: озвучено переваги
 
Раніше в Кабміні заявили, що відкриття переговорних процедур щодо членства України в ЄС очікується на початку наступного року. Очікуваний термін вступу України до Євросоюзу – 2029 рік.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button