Україна

Шмигаль розповів, коли підприємці у “червоних” зонах можуть подавати заявки на отримання 8 тис грн

В Україні з понеділка, 19 квітня, почнуть приймати заявки на отримання 8 тис. грн допомоги від держави для підприємців та найманих працівників у “червоних” зонах. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Facebook, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Прем’єр уточнив, що подати запит можна буде через портал або застосунок “Дія”.

“Тому закликаю українців в областях із “червоним” рівнем епіднебезпеки надсилати заявки на отримання допомоги. Сподіваюся, що місцева влада теж підставить плече підтримки та збільшить виплати людям у межах своїх регіонів”, – заявив Шмигаль.

Як повідомлялося, 9 квітня в Україні почав діяти закон про виплату “карантинних” 8 тис. грн для ФОПів. Відповідний документ Верховна Рада ухвалила 30 березня. Отримати відповідні виплати можуть застраховані особи – платники єдиного внеску. Виплати надходитимуть із держбюджету та з місцевих бюджетів.

Відповідно до карантинного зонування регіонів МОЗ, станом на 18 квітня у “червоній” зоні перебувають Київ та 12 областей: Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Одеська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська та Чернівецька.

Back to top button