Україна

Шмигаль розповів, де планує знайти гроші на армію


Шмигаль розповів, де планує знайти гроші на армію

Уряд має терміново знайти додаткові пів мільярда гривень на оборону. Чверть цієї суми планується отримати завдяки збільшенню податків.

Україна має до кінця року знайти додаткові 500 млрд грн для фінансування оборони. Чверть цієї суми планується залучити за рахунок перегляду податкової політики. Про це увечері в середу, 31 липня, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що ця тема обговорювалася під час зустрічі з представниками Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану.

“Ключове питання – ресурси на оборону. До кінця року наше військо потребує додаткові 500 млрд грн. 3/4 цієї суми буде отримано через збільшення внутрішніх запозичень, а також перевиконання доходів держбюджету, зокрема за рахунок детінізації економіки. 1/4 з цієї суми – це перегляд податків”, – заявив Шмигаль.

Він підкреслив, що Уряд направляє кожну гривню податків підприємців на забезпечення армії та виплати військовим, тоді як інші витрати покриваються міжнародними партнерами. Він також висловив подяку сумлінним платникам податків за їх підтримку Збройних сил України та держави.

Прем’єр-міністр зазначив, що ця зустріч стала початком діалогу між урядом та бізнесом для пошуку ефективних рішень у короткі строки. Він підкреслив, що бізнес має вплив на прийняття рішень і залишається важливим партнером у процесі обговорення.

Нагадаємо, наразі дефіцит бюджету України становить 500 млрд гривень. Якщо Верховна Рада не підтримає урядовий пакет оподаткування, вже у вересні можуть виникнути проблеми з виплатами військовим.

Податки зростуть для кожного: скільки будемо платити

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 − 6 =

Back to top button