Україна

Шмигаль: прямі іноземні інвестиції в першому півріччі збільшилися на 2,7 млрд доларів

Прямі іноземні інвестиції в першому півріччі збільшилися на 2,7 млрд доларів порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці в Facebook Facebook, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.
“UkraineInvest, за законом про “інвестнянь”, вже отримав заявки майже на $ 2 млрд.Агропереробка – 9 проектів на $ 534 млн. в цілому переробна промисловість і виробництво – це ще 9 проектів на $ 516 млн. Україна активно рухається від сировинної економіки до країни, переробної продукцію у себе і залишає тут додану вартість”, — повідомив Денис Шмигаль.
Також, за словами глави Кабміну, заплановані 5 проектів з логістики на 531 млн.доларів, зокрема, у сфері транспорту і туризму – проекти на 138 млн. доларів.
“Відповідні ініціативи-це тільки початок реалізації нової інвестиційної стратегії уряду. До речі, в першому півріччі прямі іноземні інвестиції збільшилися на 2,7 млрд доларів порівняно з аналогічним періодом минулого року”, – додав прем’єр.

Глава Уряду також відзначив зростання експорту.

“Держстат оприлюднив нові дані щодо експорту українських товарів. За січень-липень зростання на 33,4%. Експорт до країн Європейського Союзу збільшився майже на 50%. Істотне зростання йде практично по всіх основних секторах економіки. Наприклад, експорт машинобудівної галузі зріс практично на 30%”, – поділився Денис Шмигаль.

Раніше він повідомляти, що офіс залучення інвестицій отримав 23 заявки на проекти від потенційних інвесторів на загальну суму понад 2 млрд дол.

Back to top button