Україна

Шмигаль повідомив про нові рішення Кабміну

Шмигаль повідомив про нові рішення Кабміну

Фото: 1News

Шмигаль озвучив головні рішення Кабміну

Прийнято проект постанови щодо здійснення публічних закупівель нафтопродуктів в умовах воєнного стану, створено комісію з проведення аудиту збитків, завданих Україні війною, продовжено карантин.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про головні рішення Кабміну у п’ятницю, 27 травня.

Повідомляється, що у зв’язку з дефіцитом нафтопродуктів на внутрішньому ринку прийнято проект постанови щодо здійснення їхніх публічних закупівель в умовах воєнного стану.

“Проектом передбачається, що АТ Укрзалізниця, виступаючи як замовник, здійснює закупівлю нафтопродуктів за зовнішньоекономічними договорами. Закуплені нафтопродукти будуть спрямовані на першочергові потреби держави та збільшення державного резерву”, – повідомляє прем’єр.

Крім того, створено комісію з проведення аудиту збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Росії.

“Основними завданнями комісії є розробка методологій аудиту збитків та шкоди, а також підготовка та узгодження нормативно-правових актів для їхньої комплексної оцінки”, – йдеться у повідомленні.

Уряд також затвердив зміни до Порядку функціонування електронної системи охорони здоров’я.

“Робота із внесенням даних до ЕСОЗ спрощується, а дані електронної системи будуть захищені від несанкціонованого доступу. Медичних працівників буде звільнено від обов’язку вести первинну облікову документацію на папері у разі внесення медичних записів до ЕСОЗ, що суттєво спростить їхню роботу”, – зазначає Шмигаль.

Повідомляється також, що схвалено проект постанови про продовження на території України карантину та режиму надзвичайної ситуації з метою запобігання поширенню СOVID-19 до 31 серпня 2022 року.

Раніше у Кабміні повідомляли про плани будівництва європейського шляху.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button