Україна

Шмигаль пообіцяв справедливу бронь від мобілізації


Шмигаль пообіцяв справедливу бронь від мобілізації

Прем’єр доручив профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену, більш справедливу постанову про бронювання.

В Україні запровадять справедливе і раціональне бронювання військовозобов’язаних. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram у вівторок, 9 квітня.

Він зазначив, що обороноздатність України залишається пріоритетом номер один, у зв’язку з чим щотижня ухвалюються рішення, які посилюють нашу країну. Ефективна оборона, за словами прем’єра, є синергією зусиль фронту та тилу.

“Наші військові захищають Україну на передовій, але для їх забезпечення потрібна працююча економіка та інфраструктура. Одним із ключових питань в цьому напрямку є справедливе і раціональне бронювання військовозобов’язаних. Працівників підприємств, які дійсно критично важливі. Тут не має бути жодних спекуляцій і маніпуляцій”, – написав Шмигаль.

Прем’єр відзначив, що дав доручення профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену, більш справедливу постанову про бронювання. У тому ж числі було доручено визначити перелік об’єктів та підприємств критичної інфраструктури.

“Потрібні чіткі та зрозумілі критерії, щоб ні у військових, ні у суспільства не виникало жодних питань, чому ті чи інші люди є заброньованими в нашій державі”, – резюмував очільник уряду.

Як відомо, під час дії воєнного стану в Україні мобілізації підлягають всі чоловіки віком 18-60 років. Але є певні виключення – “заброньовані” працівники критично важливих компаній, органів державної влади та інші.

Напередодні стало відомо, що Міністерство культури та інформаційної політики підтвердило бронювання від мобілізації працівникам телемарафону Єдині новини і працівникам цирків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button