Україна

Шмигаль оцінив готовність до опалювального сезону за місяць до його початку


Шмигаль оцінив готовність до опалювального сезону за місяць до його початку

Влада продовжує підготовку до найскладнішого опалювального сезону в історії України, поки що готовність – 80%.

 
За місяць до початку опалювального сезону Україна готова до нього на 80%, повідомив прем’єр Денис Шмигаль на засіданні уряду у п’ятницю, 16 вересня.
 

 
“Вже скоро в Україні розпочнеться опалювальний сезон. Найскладніший в історії. Підготовка до нього йшла влітку, триває і зараз. Стан готовності вже понад 80%. Накопичено значні ресурси вугілля, триває закачування газу до сховищ”, – сказав він.
 
Прем’єр повідомив, що йдуть переговори про додаткові постачання газу.
 
На підготовку до екстрених ситуацій виділено 1,4 млрд грн, закуплено майже 1,5 тисячі мобільних генераторів, десятки резервних котлів.
 
“Сформовано оперативний штаб, який швидко вирішуватиме будь-які кризові питання. Насамперед, питання ліквідації наслідків атак Росії на нашу критичну інфраструктуру. Ми готувалися і готуємося до всіх сценаріїв. І зробимо все можливе, щоб цієї зими українці були з теплом, світлом і водою”, – розповів Шмигаль.
 
Раніше прем’єр визнав, що план про закачування 19 млрд. кубометрів газу виконати не вдасться, і до початку опалювального сезону буде завантажено, максимум, 15 млрд. кубометрів.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button