Україна

Шмигаль обговорив у Брюсселі створення військової місії ЄС для України


Шмигаль обговорив у Брюсселі створення військової місії ЄС для України

Її головним завданням має стати організація базової та спеціальної підготовки українських військовослужбовців.

 
Військову підтримку України, посилення санкцій та конфіскацію російських активів обговорили під час двосторонньої зустрічі у Брюсселі прем’єр-міністр України і глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель. Про це у понеділок, 5 вересня, повідомляє прес-служба Кабміну.
 
Шмигаль підкреслив, що оскільки немає жодних ознак того, що Росія готова припинити війну, вкрай важливим є оперативне і безперебійне постачання військової допомоги.
 
“Україна зацікавлена ​​у вашій ініціативі щодо створення військової місії ЄС з підтримки для України в рамках Спільної політики безпеки й оборони. Головним її завданням має стати організація базової та спеціальної підготовки українських військовослужбовців. Структури України та ЄС мають спільно опрацювати це питання для якнайшвидшого розгортання місії”, – заявив Шмигаль.
 
Також прем’єр подякував ЄС за послідовну політику посилення санкцій проти Росії.
 
“Закликаємо наших партнерів активізувати роботу над впровадженням восьмого пакета, у який би увійшло повне енергетичне ембарго і відключення всіх російських і білоруських банків від SWIFT. Зараз Україна завершує формування переліку пропозицій. Під час їхнього опрацювання було враховано найбільш резонансні злочини Росії”, – зазначив Шмигаль.
 
Серед іншого, сторони обговорили посилення співпраці України та ЄС з пошуку, конфіскації та передачі активів Росії на відновлення держави.
 
Нагадаємо, сьогодні Шмигаль також зустрівся із главою Європарламенту Робертою Мецолою та керівниками політичних груп. Пріоритетами співпраці залишаються військова допомога, посилення санкцій, фінансова і гуманітарна підтримка України.
 
Рада Україна–ЄС обговорила переговори щодо членства
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button