Україна

Шмигаль обговорив із послом США ядерний тероризм РФ


Шмигаль обговорив із послом США ядерний тероризм РФ

Також сторони обговорили подальші кроки щодо посилення економічної та військової стійкості України.

 
Мінування Запорізької атомної електростанції та обстріли цього об’єкта окупантами мають всі ознаки ядерного тероризму з боку РФ. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі із послом США в Україні Бріджит Брінк.
 
“Весь світ має об’єднатися для того, щоб запобігти катастрофі. Розраховуємо на підтримку партнерів, щоб якнайшвидше зупинити агресора”, – зазначив прем’єр.
 
Також він поінформував американських партнерів про зусилля Уряду щодо створення нової програми з Міжнародним валютним фондом. Шмигаль наголосив на необхідності посилення санкційного тиску на агресора, визнання Росії державою-спонсором тероризму та ухвалення відповідного законодавства для конфіскації заморожених активів Росії та їх передачі на відновлення України.
 
Крім того, сторони обговорили подальші кроки щодо посилення економічної та військової стійкості України.
 
Під час зустрічі з послом США Шмигаль також розповів їй про підготовку до найважчого в історії Європи опалювального сезону.
 
“Розраховуємо на всіляке сприяння партнерів у закупівлі Україною додаткових обсягів газу”, – наголосив глава Кабміну.
 
Нагадаємо, російські окупанти замінували Запорізьку атомну електростанцію та погрожують її підірвати. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець закликав генерального секретаря ООН та МАГАТЕ направити місію безпеки на захоплену росіянами ЗАЕС.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button