Україна

Шмигаль назвав рекордні у споживанні електроенергії дні


Шмигаль назвав рекордні у споживанні електроенергії дні

Кожен українець може зробити свій внесок в енергетичну стійкість – заощаджувати електроенергію, особливо в пікові вечірні й ранкові години.

Рекордними у споживанні електроенергії в нинішньому опалювальному сезону стали 7 і 11 грудня. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Україна увійшла в стійкий зимовий температурний режим. Це означає, що навантаження на нашу енергетичну систему зросло. І водночас ворог намагається завдати українській енергетиці якнайбільшої шкоди. У мережі з’являється дефіцит потужності, який змушені компенсувати залученням аварійної допомоги від наших сусідів”, – повідомив Шмигаль за результатами засідання уряду.

За його словами, кожен українець може зробити свій внесок в енергетичну стійкість – заощаджувати електроенергію, особливо в пікові вечірні й ранкові години.

“Розумне споживання допоможе збалансувати енергосистему й уникнути планових відключень. Наша солідарність минулої зими зірвала наміри росіян занурити Україну в темряву. Переконаний, що зможемо повторити цю перемогу й цього року”, – йдеться в повідомленні.

Напередодні повідомлялося, що в енергосистемі України зафіксовано дефіцит.

Міненерго оцінило ситуацію в енергосистемі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button