Україна

Шмигаль назвав пріоритети для уряду через підрив Каховської ГЕС


Шмигаль назвав пріоритети для уряду через підрив Каховської ГЕС

За результатами засідання Державної комісії ТЕБ та НС було поставлено чотири головних завдання.

Пріоритетними завданнями у зв’язку з підривом росіянами Каховської ГЕС є організація евакуації, контроль ситуації на Запорізькій АЕС і забезпечення питною водою постраждалих регіонів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram у вівторок, 6 червня.

За його словами, за результатами засідання Державної комісії ТЕБ та НС було поставлено чотири головних завдання.

Зокрема, треба організувати евакуацію та розміщення людей на безпечних територіях (перші поїзди з Херсона вирушають о 13:00).

“Запорізька АЕС. Поки що ситуація контрольована. Важливо не допустити розвитку найгіршого сценарію”, – зазначив Шмигаль.

Ще одним завданням є забезпечення питною водою постраждалих регіонів.

“Уже напрацьовані пропозиції, є підготовлені проєктні рішення. Готуємо виділення коштів, щоб розпочати реалізацію проєктів якнайшвидше”, – наголосив він.

Крім того, буде здійснено оцінку екологічних наслідків.

“Усі отримали завдання і доручення за кожним із цих пунктів. Рішення мають бути напрацьовані швидко та невідкладно. Члени держкомісії отримують регулярні оновлення щодо ситуації”, – заявив Шмигаль.

Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС. В результаті ця споруда була повністю знищена хвилями Каховського водосховища. У зоні затоплення знаходяться 80 населенних пунктів. В регіоні вже почалася масова евакуація.

Партизани дізналися, який батальйон РФ підірвав Каховську ГЕС

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button