Україна

Шмигаль дав поради, як підготуватися до зими


Шмигаль дав поради, як підготуватися до зими

Кожен українець має підготувати запас таких необхідних речей, як теплий одяг, свічки, ліхтарики та батарейки.

 
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав українцям поради, як краще підготуватися до майбутньої зими.
 

 
“Ми всі повинні бути готові до тимчасових перебоїв з електроенергією. Це воєнна дійсність. Там, де це необхідно, щоб уникнути навантаження енергетичних мереж, вимикають світло за графіком”, – сказав він на засіданні уряду в середу, 12 жовтня.
 
Він попередив, що опалювальний сезон буде важким.
 
“Не прикрашатимемо дійсність – ця зима буде важкою. Тому ще раз закликаємо всіх ретельно готуватися до зими. Бажано, щоб у кожної сім’ї був запас необхідних базових речей: теплий одяг, свічки, ліхтарики, батарейки. Це важливо підготувати на випадок, якщо внаслідок масованих ракетних обстрілів зникне світло або тепло”, – радить прем’єр.
 
Глава уряду запевнив, що Україна нагромадила достатню кількість енергоресурсів, підготувала мережі, закупила додаткове обладнання, забезпечує ремонт пошкодженої інфраструктури.
 
“Наразі готовність до опалювального сезону по країні понад 90%. Підготовлено також спеціальні пункти обігріву для населення, розроблено плани евакуації у разі неможливості швидкого відновлення критичної інфраструктури”, – розповів Шмигаль.
 
Прем’єр закликав економити газ та вугілля після включення опалення.
 
“Так, це означатиме зменшення температури у квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє – 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму”, – констатував він.
 
Нагадаємо, більшість українців заявляють, що їхнє домогосподарство практично або вже повністю готове до можливих проблем із опаленням узимку.
 
 
 
Новини від 1News до Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button