Україна

Шмигаль: бюджети в регіонах отримають на 20 млрд грн більше

Бюджети в регіонах уже цьогоріч отримають більше 20 млрд грн на покриття різниці на тарифи та заборгованості ТКЕ перед Нафтогазом. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на сторінці у Фейсбуці, пише 1news, посилаючись на Укрінформ.

“Місцеві бюджети отримають понад 20 млрд грн для покриття різниці в тарифах на тепло і погашення заборгованості ТКЕ перед «Нафтогазом». Цього тижня Уряд ухвалив порядок та умови надання такої субвенції на виконання умов Меморандуму з очільниками міст”, – зазначив Шмигаль.

Водночас він додав, що перерахунок коштів до місцевих бюджетів має відбутися вже цього року. Це дасть можливість теплопостачальникам звільнитися від боргів та розпочати модернізацію власних підприємств.

Як повідомляв Укрінформ, Антимонопольний комітет рекомендує газопостачальній компанії “Нафтогаз Трейдинг” переглянути умови договорів із виробниками тепла на постачання газу. Комітет за зверненнями теплокомуненерго перевірив умови договорів на постачання газу, які пропонує Нафтогаз, і встановив, що газопостачальник пропонує такі умови контракту, які неможливо було виставити при існуванні значної конкуренції на ринку.

20 травня 2021 року завершилася дія ПСО на ринку газу для підприємств ТКЕ. Виробники тепла отримали можливість самостійно обирати постачальника газу. У рамках трирічного договору НАК «Нафтогаз України» пропонує підприємствам ТКЕ та ОСББ постачання газу за довгостроковою ринковою ціною.

Back to top button