Україна

Шмигаль анонсував засідання ради Реєстру збитків


Шмигаль анонсував засідання ради Реєстру збитків

Під конфіскацію мають потрапити і активи російських олігархів, і суверенні активи РФ, зазначив глава уряду.

Перше засідання ради Міжнародного реєстру завданих Росією збитків Україні відбудеться в Гаазі до кінця поточного року. Про це у середу, 6 грудня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram за результатами наради щодо конфіскації активів РФ за кордоном.

“Уже цього місяця Єврокомісія планує представити план використання заморожених суверенних активів Росії для підтримки України. У США подано двопартійний законопроєкт про конфіскацію активів підсанкційних російських олігархів на користь відновлення України. Активно працюємо з країнами G7”, – написав Шмигаль.

Він також повідомив, що перше засідання ради Міжнародного реєстру збитків відбудеться в грудні в Гаазі.

“Продовжуємо також активну роботу над компенсаційним фондом, який є частиною Міжнародного компенсаційного механізму”, – додав він.

За словами Шмигаля, під конфіскацію мають потрапити і активи російських олігархів, і суверенні активи РФ.

Нагадаємо, 17 травня в рамках саміту Ради Європи у столиці Ісландії Рейк’явіку було підписано політичну декларацію про створення Реєстру збитків, завданих агресією Росії проти України. На даний час у Реєстрі збитків беруть участь 43 країни і Євросоюз.

А у листопаді було створено раду Реєстру збитків. Вона стане одним з основних органів Реєстру і матиме вирішальне значення для його функціонування.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button