Україна

Школярів у Києві відправляють на двотижневі канікули

З 23 жовтня школи Києва йдуть на карантин на два тижні. Таке рішення було прийнято сьогодні під час засідання комісії ТЕБ та НС в Києві, повідомляє 1News.

В той же час перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в ефірі Україна24 заявив, що в Києві в школах розпочнуться осінні канікули раніше запланованого часу. Школярі підуть на відпочинок вже від завтра, 23 жовтня.

“Завтра ми відправляємо школи на канікули. Підкреслюю, не з понеділка, а від завтра, враховуючи епідеміологічні показники міста. Школярі точно будуть на канікулах один тиждень”, – розповів Поворозник.

За його словами, після тижня канікул в КГГА прийматимуть рішення: продовжити їх, або ж перевести учнів на дистанційне навчання.

“Однак школи точно будуть закриті два тижні, включаючи 1-4 класи”, – додав Поворозник.

Інший заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський зауважив, що після канікул ще тиждень школи працюватимуть або дистанційно, або будуть продовжені канікули до 8 листопада.

“Це рішення приймемо вже наступного тижня, зважаючи на епідеміологічну ситуацію в місті”, – зазначив він.

За словами Мондрієвського, дитячі садочки продовжуватимуть свою роботу у звичному режимі лише за умови 100% вакцинації усього персоналу.

Те ж саме стосується й інших навчальних закладів – всі працівники мають отримати сертифікат про повний курс вакцинації від COVID-19.

Мондрієвський додав, що в разі переходу до «червоної зони» в місті запровадять додаткові обмеження.

Класні керівники київських шкіл вже повідомили батьків про те, що канікули триватимуть з 23 по 31 жовтня. А то чи буде дистанційне навчання з 1 листопада, стане відомо за тиждень.

 

Back to top button