Україна

Школи Києва відновлюють очне навчання

Комісія з надзвичайних ситуації Києва ухвалила рішення з наступного понеділка, 22 листопада, відновити очне навчання в столичних школах. Про це в своєму Телеграм-каналі написав міський голова Києва Віталій Кличко, повідомляє 1News.

Він зазначив, що очне навчання буде відновлене для учнів усіх класів.

Більше деталей міський голова не повідомив.

Раніше Міністерство освіти та науки України звернулося до керівників місцевих органів влади з листом про поновлення очного освітнього процесу у школах.

Міністр зазначив – вчителям та учням вкрай важливо повернутися до звичайного режиму навчання, оскільки соціалізація, живе спілкування, вища швидкість та якість засвоєння навчального матеріалу можливі лише у очному форматі.

«За оперативною інформацією, повний цикл щеплення від Covid-19 отримали понад 533 тис. працівників закладів загальної середньої освіти, або понад 82% від їх загальної кількості. Принаймні однією дозою вакцини щеплено 95,6% працівників шкіл. Звертаюся до засновників та керівників закладів загальної середньої освіти для того, щоб не створювали нових перешкод», – зауважив міністр освіти і науки.

Нагадаємо, з 1 листопада, Київ був переведений в «червону» зону карантину. Навчання в школах, в тому числі і в початкових класах було переведене на дистанційну форму.

Поки місто перебуває в «червоній» зоні, для відвідування торгових центрів, закладів харчування та ЦНАП, а також для проїзду в громадському транспорті потрібно пред’явити негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус або сертифікат про вакцинацію.

Back to top button