Україна

Шкарлет розповів про кількість вступників з ОРДЛО, які бажають вступити до українських ВНЗ

Кількість вступників з окупованих територій до українських вищих навчальних закладів щороку зростає приблизно на чверть, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, передає 1NEWS, посилаючись на УНН.

“Бажаючих вступити з окупованих територій до українських закладів вищої освіти на 25% точно більше щороку. Так, цей процес повільний. Тому що на КПВВ їх не випускають. Вони вимушені заїжджати через Російську Федерацію. Якщо вони заїжджають звідти, то вони потрапляють на самоізоляцію. На сьогодні ті, хто їде через КПВВ до нас, без самоізоляції. У тому числі і людина, яка супроводжує, теж без самоізоляції. Вони мають право вчитися на підготовчих курсах, все інше. Це робляться певні штучні перепони. Але все одно люди прагнуть їхати вчитися сюди”, – сказав Шкарлет.

Він зазначив, що торік було 186, а нині 214 освітніх центрів для вступників з окупованих території – “Крим – Україна” та “Донбас – Україна”.

За даними Шкарлета, торік до вишів на підконтрольних уряду територіях вступило понад 2 тисячі осіб з окупованих Криму і частини Донбасу. 

За словами міністра освіти та науки, в Україні станом на квітень 2021 року 24 школи не мають доступу до інтернету.

Back to top button