Україна

Шістьох “беркутівців” судитимуть за розстріли активістів Майдану


Шістьох беркутівців судитимуть за розстріли активістів Майдану

Йдеться про розстріли 20 лютого 2014 року, коли “беркутівці” вбили 48 учасників акцій протесту та поранили ще 90.


Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо безпосередніх виконавців масових розстрілів активістів Революції гідності – шістьох “беркутівців” судитимуть заочно. Про це 13 жовтня повідомила пресслужба ДБР.
 
“Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо шести колишніх міліціонерів роти спеціального призначення Беркут, підпорядкованого ГУМВС України в Києві. Вони були безпосередніми виконавцями масових розстрілів активістів Майдану”, – йдеться в повідомленні.
 
20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві ці та інші міліціонери спецроти Беркут виконали наказ керівництва і застосували до учасників акцій протесту табельну гладкоствольну та автоматичну нарізну вогнепальну зброю, споряджену бойовими припасами. Внаслідок їхніх дій загинули 48 учасників акцій протесту і ще 90 дістали вогнепальних кульових поранень.
 
За інформацією ДБР, після скоєння злочину зброю пошкодили та приховали, проте частину її було знайдено й ідентифіковано.
 
Шестеро колишніх міліціонерів обвинувачуються в перешкоджанні проведенню мирних акцій протесту, перевищенні службових повноважень, що призвело до настання тяжких наслідків, вчиненні терористичного акту, заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, умисних убивствах тощо.
 
Наразі обвинувачені переховуються на території країни-агресора та стали громадянами Росії.
 
Стосовно інших 14 “беркутівців”, також причетних до розстрілів, розслідування перебуває на завершальній стадії.

Нагадаємо, минулого тижня правоохоронці завершили розслідування масштабної справи стосовно колишнього президента Віктора Януковича та тодішнього силового блоку країни за організацію розгону та розстрілів демонстрантів 18-20 лютого 2014 року.

Справа Майдану: завершено розслідування щодо трьох “тітушок”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button