Україна

Щодня 20-40 людей намагаються незаконно виїхати з України – ДПСУ


Щодня 20-40 людей намагаються незаконно виїхати з України - ДПСУ

Порівняно з першими тижнями після введення воєнного стану цей показник набагато менший, повідомляють у Держприкордонслужбі.

 
Щодня від 20 до 40 людей намагаються незаконно перетнути кордон України. Про це на брифінгу повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.
 
Він зазначив, що порівняно з першими тижнями після введення воєнного стану цей показник набагато менший.
 
“Щодня співробітники Державної прикордонної служби відмовляють у перетині кордону на виїзд тим категоріям, які підпадають під обмеження. Тільки за минулу добу відмовлено майже 150 особам. Також нами щодня затримуються порушники, які намагаються незаконно перетнути кордон. Як поза пунктами пропуску, так і за підробленими документами. Минулої доби таких було близько 45”, – заявив він.
 
Усього з початку повномасштабного вторгнення за межами пунктів пропуску на так званій “зеленій ділянці” кордону було затримано 3900 порушників.
 
“Ще 1470 було зупинено в пунктах пропусків під час спроб виїхати за межі країни за підробленими документами або іншим незаконним способом”, – додав Демченко.
 
Раніше повідомлялося, що якщо війна затягнеться, то більшість біженців не повернеться до України.
 
Експерти вважають, що на повернення біженців могли б спрацювати програми допомоги від міжнародних організацій, програми для повернення та адаптації людей у ​​нових умовах на батьківщині. Несприятливий психологічний клімат та фінансові труднощі – одні з причин, які можуть перешкодити повернутися додому багатьом українцям, які поїхали за кордон.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button