Україна

Ще один фігурант справи Гандзюк міг втекти до Домінікани

У справі щодо вбивства радниці голови Херсонської міської ради, активістки Катерини Гандзюк оголосили ще одну підозру. Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко, пише «Громадське».

Новим підозрюваним є громадянин на прізвище Левін (імені генпрокурор не назвав).

За словами Луценка, Левін раніше вже був засуджений разом з батьком, його батько отримав довічний термін, а син — 15 років. Його звинуватили в організації убивств та розбійних нападів на водіїв у Херсонській області.

«Загальна кількість доведених убивств — 15 чоловік. Незважаючи на це, Левін достроково вийшов за законом Савченко, але в нас є підозри, чи це було обґрунтовано», — наголосив генпрокурор.

За версією слідства, саме Левін був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк.

Левін виїхав з України в день, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі, сказав Луценко.

«Ми робимо все, щоб затримати його за міжнародними дорученнями. Але його відсутність не вплине на подальше слідство, яке близьке до юридичного доказу діяльності замовника. На сьогодні зійшлися всі розумні версії (щодо замовника убивства – ред.): ми бачимо мотив, який об’єднує і помічника народного депутата, і кримінального авторитета», — сказав генпрокурор.

В свою чергу народний депутат, член ТСК відносно справи Гандзюк Мустафа Найєм стверджує, що йдеться про Олексія Левіна і нині він нібито перебуває у Домініканській республіці.

«Новий підозрюваний у справі про вбивство Катерини Гандзюк – це Олексій Левін. Справжнє прізвище – Москаленко, уродженець м Херсон, 41 рік. Член відомої в області ОЗУ Москаль, раніше засуджений за серію вбивств разом зі своїм батьком (теж Олексієм Москаленко). Вийшов на свободу в червні 2016 року за т.зв. «Законом Савченко»», – пише Найєм на своїй сторінці у Facebook.

Він додав, що новий підозрюваний є помічником депутата обласної ради Миколи Ставицького, близького до голови облради Владислава Мангера. «Він неодноразово був в офісі у організатора вбивства Ігоря Павловського і за непідтвердженою інформацією саме він на машині Миколи Ставицького приїжджав до Павловського, коли з’ясувалося, що поліція затримала виконавців», – додав Найєм.

«До речі, за деякою інформацією, зараз Олексій Москаленко-Левін насолоджується погодою в Домініканській республіці, а його батько спокійно перебуває в місті і активного залучений до вирубки лісу», – зазначив депутат.

Back to top button