Україна

Ще на одного колаборанта із Запорізької області чекає суд за держзраду

Ще на одного колаборанта із Запорізької області чекає суд за держзраду

Фото: Википедия

Дніпрорудне Запорізької області

Депутат Запорізької обласної ради добровільно дав згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ та погодився на пропозицію зайняти псевдопосаду “глави військово-цивільної адміністрації м. Дніпрорудне”.

 

Призначеному окупантами “главі військово-цивільної адміністрації м. Дніпрорудне” повідомлено про підозру облради у колабораційній діяльності. Про це повідомляється в Офісі генерального прокурора України.

 

За даними слідства, у травні 2022 року депутат Запорізької обласної ради добровільно дав згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ та погодився на пропозицію зайняти псевдопосаду “глави військово-цивільної адміністрації м. Дніпрорудне”.

 

“Про своє нове призначення підозрюваний повідомив мешканців та підприємців міста у відеозверненні, в якому також закликав сприяти діяльності окупаційної влади”, – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

 

Нагадаємо, жителя Макіївки Донецької області, за наведенням якого Росія обстрілювала Харків, суд визнав винним у державній зраді і призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button