Україна

Ще мінімум на два тижні киян залишили без гарячої води

Повернути гарячу воду жителям Києва зможуть не раніше як через два тижні, інформує 1NEWS з посиланням на ЕП.

Такий висновок можна зробити із заяв профільного заступника мера Києва Петра Пантелєєва.

За словами чиновника, відновити гаряче водопостачання зможуть лише після укладання мирової угоди з НАК “Нафтогаз”, а це можливо лише після 10 жовтня.

“10 жовтня, після засідання суду, ми зможемо підписати цю мирову угоду, і тоді – відновити постачання гарячої води та почати опалювальний сезон”, – цитує Пантєлєєва прес-служба Київської адміністрації.

Пантелеєв додав, що текст мирової угоди з НАК “Нафтогаз” уже напрацьований, наразі  його узгоджують всі зацікавлені сторони.

Як пояснила “Українській правді” прес-секретар Пантелеєва, після рішення суду “КП “Київтеплоенерго” зможе підписати договори на поставку газу.

“На 10 жовтня запланований суд. Якщо засідання не перенесеться, сподіваємося, що 10 жовтня буде ухвала суду. Вона дасть змогу підписати договори на постачання природного газу, і лише після цього ми отримаємо газ і зможемо розгортати систему теплогенерації, прогрівати систему”, – сказала Грамотна.

На прохання уточнити, коли можуть бути підписані договори на поставку газу,вона сказала: “Упродовж 2-3 днів”.

Грамотна також нагадала, що на запуск системи тепло генерації Києва потрібно мінімум 5 днів.

Таким чином, щонайменше до 17 жовтня кияни ще будуть без гарячої води.

 

 

One Comment

  1. Невже паперова склока між чиновниками дає привід знущатис над сотнями тисяч киян і тримати їх у заручниках? І чому не втручається Кабмін? Мені особисто, не цікаво, хто кому і скільки винен. Мені потрібні гаряча вода і тепло.

Back to top button