Україна

Шевченківський райсуд Києва зобов’язав Офіс генпрокурора закрити кримінальну справу проти Татарова

Зазначається, що суд закрив справу на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу, тобто у зв’язку із закінченням строків досудового розслідування

Шевченківський райсуд Києва задовольнив скаргу адвоката зобов’язав прокурорів Офісу генпрокурора закрити кримінальне провадження стосовно заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Про це повідомляє 1News.

Зазначається, що суд закрив справу на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу, тобто у зв’язку із закінченням строків досудового розслідування.

У суді адвокат апелював до того, що його підзахисний набув статус підозрюваного у кримінальному провадженні 30 листопада 2020 року, а відтак останнім днем строку досудового розслідування відносно нього, враховуючи постанову заступника генпрокурора про продовження строку досудового розслідування до трьох місяців, було 28 лютого 2021 року.

“З огляду на те, що протягом тривалого часу не здійснювалося жодних процесуальних дій у кримінальному провадженні, сторона захисту 18.11.2021 звернулася до прокурора в даному кримінальному провадженні з клопотанням про вчинення процесуальної дії, а саме: прийняття постанови про закриття кримінального провадження”, – йдеться у мотивувальній частині рішення суду.

Заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова підозрюють у причетності до корупційного скандалу зі схемою з квартирами Нацгвардії та завдані збитків на близько 81 млн грн.

У грудні 2020 року за рішенням заступника Генпрокурора Олексія Симоненка справу передали на дорозслідування до СБУ.

Водночас у листопаді 2021 року в СБУ повідомили, що так і не отримали від НАБУ матеріали у цій справі.

Джерело: Укрінформ

Back to top button