Україна

Схема на снарядах: до бюджету повернули 1,5 млрд


Схема на снарядах: до бюджету повернули 1,5 млрд

Керівнику одного з Головних управлінь Міністерства оборони загрожує до 15 років тюрми, зазначили у СБУ.

До держбюджету повернуто майже 1,5 млрд гривень, які були незаконно виведені за кордон під час закупівлі оптової партії артилерійських снарядів для ЗСУ. Про це повідомила СБУ у четвер, 25 січня.

У спецслужбі нагадали, що військова контррозвідка викрила цю оборудку у грудні 2023 року. Тоді було затримано організатора схеми – керівника одного з Головних управлінь Міноборони. Він намагався привласнити бюджетні кошти, виділені під держзамовлення для потреб армії.

“Для цього він організував переведення з балансу Міноборони на зарубіжні рахунки афілійованої фірми-посередниці майже 1,5 млрд гривень за придбання артилерійських снарядів. Ця сума на 30% перевищила вартість іншого, альтернативного контракту, який уклала новостворена на той момент Агенція оборонних закупівель”, – йдеться у повідомленні.

Військовому чиновнику повідомили про підозру за статтею про перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою осіб (ч.2 ст.28, ч.2 ст.114-1 КК України). Йому загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, правоохоронці викрили колишнього заступника міністра оборони на розтраті майже 1 млрд гривень. Він займав відповідну посаду із 2021 по 2023 роки.

У Міноборони аудит виявив порушення на мільярди

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button