Україна

Шахти Луганщини на межі закриття – Гайдай


Шахти Луганщини на межі закриття - Гайдай

Окупанти мобілізують на війну з Україною всіх чоловіків. Тепер кожна повістка – ще один крок до повної зупинки вугледобувних підприємств.

Через примусову мобілізацію шахти Луганщини на межі закриття. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Ворог застосовує все наявне озброєння, щоб змусити ЗСУ зосередити основні зусилля саме тут і не допустити будь-яких маневрів. Тільки за минулу добу наші військові зупинили 10 спроб ворога штурмувати міста та села на кордоні Луганщини та Донбасу. У близько восьми населених пунктах намагалася працювати авіація окупанта”, – написав Гайдай у Telegram про ситуацію в Луганській області.

Крім того, росіяни завдали ракетного удару, здійснили дві спроби танкових атак, обстрілювали населені пункти мінометами.

За словами голови ОВА, шахти Луганщини опинилися на межі закриття. Йдеться про підприємства вугільної галузі у містах, захоплених Росією у 2014 році. Це, зокрема, Сорокіне (Краснодон), Ровеньки, Довжанськ (Свердловськ).

“Майже всіх, кого можна було відправити на фронт із шахт зазначених населених пунктів, уже мобілізували на початку вторгнення. Наразі кожна повістка – ще один крок до повної зупинки підприємств. Людей не вистачає. Усі знають, що з фронту не повертаються, тому опановують нові спеціальності, працюють за сумісництвом. Шахтарів ледве вистачає для підтримки життєдіяльності підприємств”, – написав Гайдай.

Також він зазначив, що окупанти дійшли до того, що почали запрошувати на роботу чоловіків із сусідніх областей Росії.

“Ситуація наближається до катастрофічної. Хоча хтось стверджує, що вони ще толком не починали”, – підсумував чиновник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що війська РФ зосередили основні зусилля на Сході України та штурмували Верхньокам’янське. ЗСУ відбили три спроби штурму.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button