Україна

Шахраї вигадали новий спосіб наживатися на родинах полонених


Шахраї вигадали новий спосіб наживатися на родинах полонених

Омбудсмен закликає громадян бути обережними і не вірити будь-яким проханням на тему обміну чи визволення полонених, особливо, якщо там йдеться про гроші.

Шахраї пропонують за гроші “внести” військовополонених у списки на обмін або “прискорити” процес обміну конкретного військовослужбовця, використовуючи для цього сторінки зламані сторінки посадових осіб. Про це в суботу, 24 лютого, повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

“Для цього вони навіть зламують сторінки посадових осіб державних органів у соціальних мережах. На жаль, нещодавно шахраї зламали акаунти працівників Офісу омбудсмана. Недоброчесні нібито від імені цих працівників надсилали “прохання” позичити певну суму грошей громадянам, з якими відбувалося спілкування щодо їхніх звернень до Секретаріату Уповноваженого ВР України з прав людини”, – йдеться в повідомленні.

Лубінець закликає громадян бути обережними і не вірити будь-яким проханням на тему обміну чи визволення полонених, особливо, якщо там йдеться про гроші.

“Наголошую, що працівники нашої інституції сумлінно виконують свої посадові обов’язки в умовах воєнного стану і ніколи не висловлювали до заявників будь-яких прохань, зокрема й грошового характеру. Звертаюся до рідних військовополонених: будьте обережними та пам’ятайте – зловмисники можуть вигадувати нові способи нажитися на людському горі”, – підкреслив омбудсмен.

Крім того, Лубінець застеріг шахраїв від подібних дій, нагадавши, що за це передбачене покарання відповідно до законодавства України.

Нагадаємо, вУкраїні викрито і затримано двох громадян, які виманювали кошти у родичів військовополонених за нібито повернення їхніх рідних.

У ЗСУ спростували дані західних ЗМІ про “сотні полонених” в Авдіївці

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button