Україна

Шахраї видурили 12 млн гривень на “допомогу хворим дітям”


Шахраї видурили 12 млн гривень на допомогу хворим дітям

Злочинці використовували справжні фото та історії хворих дітей, щоб увійти в довіру до потенційних благодійників.


Правоохоронці викрили групу аферистів, яка під виглядом благодійної допомоги хворим дітям ошукувала громадян на понад 12 мільйонів гривень. Про це повідомила пресслужба Національної поліції в понеділок, 19 лютого.
 
Шахраї орудували у Житомирській та Київській областях. Керівницею злочинного угрупування була 37-річна мешканка Києва. Жінка розподілила ролі серед шести мешканців Житомира, однією з яких була її рідна сестра.
 
За кожним з учасників була закріплена власна легенда. Наприклад, хтось представлявся волонтером та виманював гроші для “допомоги” дітям з інвалідністю. Інші учасники збирали гроші для дитячих будинків, малозабезпечених сімей тощо. Таким чином їм вдалося видурити більш ніж 12 мільйонів гривень.
 
Для переведення отриманих незаконним шляхом коштів у готівку спільники використовували фіктивних фізичних осіб-підприємців, які до благодійних фондів не мали жодного стосунку.
 
Шахраї використовували справжні фото та історії хворих дітей, щоб увійти в довіру до потенційних благодійників.

 
Правоохоронці провели 35 обшуків на території Київської та Житомирської областей, у ході яких вилучили речові докази – термінали, комп‘ютерну техніку, печатки благодійних фондів тощо.
 
Семи фігурантам оголошено про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах у складі організованої групи.
 
До суду вже подали клопотання про обрання фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше поліцейські ліквідували злочинне угруповання, яке під приводом продажу дронів для ЗСУ ошукало українців на понад 45 млн гривень.
Кожен п’ятий злочин – шахрайство: як не піддатися на хитрощі аферистів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button