Україна

Шахраї від імені чиновників виманювали гроші на “потреби” ЗСУ


Шахраї від імені чиновників виманювали гроші на потреби ЗСУ

Бізнесмени отримали листи за підписом начальника ОВА. Підприємців просили приєднатися до зборів коштів на потреби ЗСУ.

 
Правоохоронці викрили шахраїв, які від імені чиновників виманювали кошти у підприємців на потреби військових. Сума збитків може становити мільйони. Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.
 
Він розповів, що у травні деякі бізнесмени з Одеської області отримали листи нібито за підписом начальника обласної військової адміністрації. Підприємців просили приєднатися до зборів коштів на потреби ЗСУ. У листі також зазначили номер рахунку та контакт однієї зі посадових осіб ОВА.
 
Такі листи отримали представники бізнесу ще у 10 регіонах України.
 
“Зараз відомо про, щонайменше, 100 фактів переказу коштів на рахунки, зазначені у листах. Найменша сума – 10 тисяч гривень, найбільша сягала 100 тисяч гривень. Але слідство активно працює, тому кількість постраждалих значно збільшиться, а загальна сума збитків визначатиметься мільйонами”, – заявив Клименко.
 
Організатор схеми зараз перебуває на території так званої ЛНР.
 
Загалом до схеми було причетно семеро людей, четверо з яких – мешканці Дніпропетровщини. Усі вони отримають підозри за шахрайство.
 
Нагадаємо, у Києві шахраї привласнили 100 млн гривень соцвиплат із ЄС.
Раніше повідомлялося, що на продажі гуманітарної допомоги для ЗСУ викрили керівника благодійного фонду у Житомирській області.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button