Україна

Шабунін заборговував податківцям 200 000 гривень

ДПС звернулася до Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) з проханням стягнути ці кошти з голови Центру протидії корупції

Державна податкова служба України звернулася до суду з проханням стягнути з голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна податковий борг у розмірі 200 тис. гривень.

Про це інформує 1News.

Шабунін заявив, що просив відстрочку у Державної податкової служби (ДПС) на сплату податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) у розмірі 227437,92 грн, але не отримав відповіді.

Натомість ДПС звернулася до Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) з проханням стягнути 200 тис. грн.

Глава ЦПК повідомив, що в липні 2020 року йому спалили будинок, і понад 1500 небайдужих зібрали 1263544 грн на відновлення його житла.

“З цих пожертвувань сплачується два податки: військовий збір (його я вже сплатив) та податок на доходи фізосіб (ПДФО) у розмірі 227437,92 грн (саме його стягує з мене податкова). Наприкінці червня я направив листа податкової з проханням відстрочити оплату ПДФО. Терміни розгляду таких прохань – 30 днів, але відповіді на той лист я так і не отримав. Натомість отримав позов до ОАСК”, – розповів Шабунін.

Він повідомив, що вказав у податковій декларації суму пожертвувань та податковий борг, який планував погасити протягом року, оскільки витрачав зароблене на відновлення будинку.

Шабунін пояснив, що сплатив 235 865 грн ПДФО, ще 228 053 ​​грн ЄСВ сплатив за нього ЦПК.

Джерело: Українські новини

Back to top button